Prednosti upisa pacijenata preko HZZO-a

Svako uspješno poslovanje započinje prvim kontaktom, a nastavlja se komunikacijom. Kod zdravstvenih djelatnika posebno je važan međuljudski odnos, primarno zbog povjerenja i smanjenja straha.

Povjerenje između liječnika i pacijenta ključno je u izbjegavanju neugodnog osjećaja i kod pravilnog liječenja. Kod posjeta stomatologu, posebice ako izuzmemo strah od stomatologa, važno je da pacijent bude opušten kako ne bi došlo do komplikacija čak i kod jednostavnog zahvata i kako bi pravovremeno liječili vaše zube i desni.

Povjerenje se stječe već od malih nogu, odnosno već od prvih dolazaka u ordinaciju. No, djeca svoje navike preuzimaju od roditelja i zato je uloga obiteljskih liječnika i stomatologa ključna. Ako su roditelji zadovoljni stomatologom i imaju povjerenje u njega, djeca će slijediti primjer i neće strahovati od posjeta i popravaka zuba. Kako bismo stvorili taj odnos povjerenja potreban je kontinuitet dolazaka i vrijeme.

Odluka da sklopimo ugovor s HZZO-om bila je jednostavna i brza. Pošto je zdravstveno osiguranje obavezno u Republici Hrvatskoj i kao takvo ga svi imaju, pruža se mogućnost svakoj osobi, bez obzira na imovinski status, da budu naši pacijenti i s nama grade nadolazeće godine. Bilo da ste odlučili naše usluge koristiti s plaćanjem ili preko zdravstvenog osiguranja, kvaliteta, rad i prijateljstvo bit će neupitno jednaki.

Način poslovanja gdje od najranijih godina pacijenti dolaze k nama osobito je važno za obiteljsku stomatologiju. Koliko god profesionalan odnos bio kvalitetan i takav rad stručno obavljen, prava kvaliteta dolazi sa stalnim praćenjem. Redovnim radom s pojedincem učimo kako mu pristupiti, kako mu se prilagoditi i kako komunicirati da inače “strašan” posjet stomatološkoj ordinaciji prođe što ugodnije i lakše.

Kvaliteta našeg poslovanja odražava se na zadovoljstvu pacijenata i na osmijehu s kojim izlaze iz ordinacije. No, kada rad zahtjeva strpljenje, pedantnost i disciplinu, ponekad je moguće zaboraviti da radimo s ljudima, a ne isključivo njihovim zubima. I upravo tu na snagu stupa ljepota rada obiteljskog stomatologa. Upoznavanje, prijateljstvo, znanje da nekome godinama pomažete i da stvarate odnos koji će se prenijeti na iduće koljeno. Gledanje njihovog zdravog osmijeha kada ulaze u ordinaciju i kada izlaze vraća nama osmijeh jer znamo da smo nekome pomogli, uljepšali mu dane i naveli ga da se s ponosom osmjehuje. Svojom uslugom ohrabrili smo ljude da uživaju u trenutcima, budu vedri, optimistični i da ne prikrivaju usta rukom.

Svako novo prijateljstvo, romantičan izlazak s novom osobom, druženje s rodbinom i prijateljima postaju momenti koje ćete zauvijek pamtiti po vedrini, smiješnim pričama i dogodovštinama. Svojim ponašanjem i osjećajima utjecat ćete na ljude oko sebe, a nema ljepšeg osjećaja nego navesti nama dragu osobu na pozitivnost i osmijeh. Jednako kao što je nama stalo da naši pacijenti vole sebe, tako nam je drago čuti da s tim što smo im pomogli oni sada pomažu drugim ljudima.

Ugovor s HZZO-om je samo još jedan ugovor, ali posljedice su vidljive. Mogućnost dolazaka u stomatološku ordinaciju uz osnovno zdravstveno osiguranje daje priliku svima da dobiju stručnog i sposobnog liječnika, ugodnu atmosferu bez straha i novo prijateljstvo. U Amarella studiju nećete dobiti samo zdrave zube, već blistav osmijeh koji nećete skidati s lica i ustrajnost da tako i ostane. Posjetite nas i uvjerite se kako stomatolozi mogu biti prijatelji sa svojim pacijentima i poznavati vas kao osobe, a ne kao zub.