Pjeskarenjem do ljetnog osmijeha

Pjeskarenjem do ljetnog osmijeha blještavijeg od sunca

Ljetna druženja, romanse ili smijeh s prijateljima vrijeme su kada se trebamo smijati od srca. No, dugogodišnje stvaranje kamenca je sve učestalija pojava i osim dentalnih problema, može uzrokovati manjak samopouzdanja. Pjeskarenjem zuba vratit ćete oralno zdravlje, ali također imati nov, blistav osmjeh zbog kojeg ćete ljeto pamtiti po smijehu.

Dolaskom ljeta, svakome je prva destinacija more. Sunce, šum mora i miris soli u zraku koji će vaše misli opustiti od svih briga vezanih uz školu, posao ili svakodnevne obaveze i dovesti u stanje mira. Prepustite se čitanju knjige, druženjima na plaži, svemu što vas veseli. Tajna uživanja u ljetu je upravo zabava! Optimizmom i vedrinom, ne samo da ćete utjecati na vlastito raspoloženje, nego na raspoloženje svih oko vas. I upravo će svi prvo primijetiti blistav osmijeh.

Kako ne biste imali nikakvih prepreka ovog ljeta da se smijete iz dubine trbuha dok vas ne zabole trbušni mišići, a suze smijalice poteku iz očiju, kod nas se možete naručiti na pjeskarenje zuba. U našoj ordinaciji pjeskarenje zuba vršimo Kavo prophyflex aparatom.

Pojava zubnog kamenca, ali i dodatnih naslaga uzrokovano hranom, pićem ili neredovitom higijenom, može loše utjecati, ne samo na ljepotu, već i na zdravlje zuba i parodonta. Zubni kamenac domaćin je mnogim bakterijama koje proizvode kiseline. Upravo te kiseline narušavaju strukturu i jačinu cakline te ona slabi i dolazi do nastanka karijesa. S vremenom, kamenac će dovesti do upale zubnog mesa, koje će postati crveno, osjetljivo i bolno na dodir i oteklo. Osim što se zubi brže kvare, narušava se njihova boja te postaju žućkasti i neugledni. Odlučite se na uklanjanje zubnih naslaga pomoću Kavo praha.

Riječ je o sustavu poliranja zuba koji je nježan, a učinkovit. Uspješno uklanja naslage, a pritom ne oštećuje zubno meso. Postupak je dovoljno kratak da se ne morate odricati navika i užitaka nakon što isti napravite. Količina upotrijebljenog praha može se prilagoditi svakom pacijentu ponaosob, ovisno o potrebama i stanju zuba. Kavo prophyflex pruža iznimno čišćenje i vidljivu promjenu boje, a sve to bez osjećaja osjetljivosti. Dok kod klasičnog izbjeljivanja ulogu ima kakvoća zuba, ova tehnika je pogodna i za čišćenje implantata, krunica i mostova.

Svako novo iskustvo, koje ljeto donosi, ostaje zabilježeno fotografijama, videima ili samo uspomenama. Smijanje punim plućima učinit će vaše fotografije savršenima. Znajući da su odlične, nećete strepiti od pregledavanja istih jednom kada dođe hladnije razdoblje. Pregledavat ćete te uspomene cijelo vrijeme, prisjećati se trenutaka kada su one nastale i vidjeti svoj osmijeh na njima i nećete moći odoljeti, a da se i taj put barem malo ne osmjehnete.

Iako je podizanje usana, stiskanje očiju i pokretanje mišića lica najčešće refleksna radnja, barem kada je iskreno, ono nema utjecaj samo na naše lice. Osmijeh ima divnu moć da djeluje na čitav organizam, na duh i stanje tijela. On može ubrzati otkucaje srca, poslati trnce po rukama i učiniti nas poletnima. Kada je upućen nekome kome ste dragi, on radi mnogo više. Osmijeh je radnja koja povezuje ljude, čineći ih ponajprije prijateljima, a u većini slučajeva i životnim partnerima.

Ne dozvolite da vas manjak samopouzdanja uzrokovan potamnjelim zubima sprječava u življenju, radosti i provodima. Iskoristite svaki trenutak! Iskoristite ljeto na način na koji ono mora biti iskorišteno. Vedri i topli dani, pljuskanje vodom i aktivnosti s najmilijima provedite u sreći. Trateći takve dane suzdržavanjem od smijeha, nećete učiniti loše samo sebi, već i svima oko sebe.

Iskren osmijeh čini vas lijepima. Nije to toliko ni do bjeline zuba, koliko do energije koju odašiljete prema sugovornicima i prolaznicima. Pozitivna energija je poput magneta. Privlači pozitivu u ostale segmente vašeg života, mimo trenutnog događaja. Ljudi s pozitivnom energijom su pristupačniji, zanimljiviji i omiljeni u društvu te ostvaruju više poznanstava. Koliko god vi bili društvena osoba ili skloni prijateljstvu, ako se ne osmjehujete činit ćete se hladnima i nepristupačnima čime propuštate mnoge prilike.

Stoga, ne dozvolite si momente niskog samopouzdanja, straha i nelagode. Javite nam se i neka vaš osmijeh sjaji jače od ljetnog sunca. Budite primijećeni, sretni i nasmijani cijelo vrijeme i iskoristite ljeto za pozitivne stvari! Odlučite se za pjeskarenje zubi i omogućite sebi bolje zdravlje usne šupljine, dužu kvalitetu zubne cakline, manje odlazaka stomatolozima, ali ponajprije mnogo, mnogo smijeha tijekom ljeta!