Ortodoncija u našoj ordinaciji

Što je ortodoncija?

Ortodoncija je znanost, dio dentalne medicine koji se bavi prevencijom, dijagnostikom te liječenjem svih nepravilnosti u položaju i odnosu zubi. Način ispravljanja ortodontskih anomalija koji se smatra najučinkovitijim je nošenje aparatića za zube. Ukoliko smatrate da fiksni ortodontski aparatić, metalne bravice i čelične žice nisu najbolje rješenje za vas, mi imamo revolucionarno rješenje – Simply Smile aligner.

Simply Smile hrvatski je brand nastao u suradnji naših priznatih ortodonata te mladih inovatora. Čitav proizvod, sačinjen od specijalne medicinske plastike (BPA-free) koja savršeno prianja na zube, proizveden je u Hrvatskoj.  Možemo reći kako je Simply Smile postao zlatni standard u ortodonciji. Veliki dio poremećaja u poziciji zuba i čeljusti moguće je riješiti ovim mobilnim aparatićem u vrlo kratkom vremenu na ugodan i bezbolan način. Također, većina ljudi uopće neće primijetiti da ga nosite jer je gotovo nevidljiv te bez ikakvih vidljivih elemenata dovodi zube u pravilan položaj.

Simply Smile se u potpunosti zasniva na digitalnoj tehnologiji. Nakon pregleda u našoj ordinaciji, gdje se ustanovi je li pacijent dobar kandidat za ovakvu terapiju, uzima se scan obje čeljusti, naprave se fotografije te ortopanska snimka čeljusti. Nadalje, radi se plan terapije koji podrazumijeva digitalni pregled odnosno virtualnu simulaciju čeljusti pomoću koje pacijent unaprijed može vidjeti kako će izgledati proces ispravljanja položaja zubi i krajnji planirani položaj zubi. Zatim kreće izrada odnosno printanje folija (alignera) pomoću 3D pritera. Proizvedene prozirne folije izuzetno su precizne i udobne te se nose tijekom čitavog dana i za vrijeme spavanja (22h dnevno). Skidaju  se samo prilikom pranja zubi i jela. Pacijent unaprijed dobije folije koje sam mijenja jednom tjedno. Svaka folija ima funkciju pomicanja zubi po fazama te vrši pritisak i pomiče zube do sljedeće faze i tako do krajnjeg rezultata. Vremenski rok terapije je u potpunosti individualan, a efikasnost ovisi o vremenu nošenja alignera. Čitav proces prati se redovitim kontrolnim pregledima kako bi terapija bila u potpunosti sigurna i uspješna.  Kada su pacijent i liječnik u potpunosti zadovoljni ishodom terapija je završena. Nakon završetka terapije potrebno je  nositi retenciju kako bi se očuvala nastala okluzija te spriječilo vraćanje zubi u početni položaj.

Zato, brzo po  Simply Smile!!!