Nova tehnologija za veseliji osmjeh

CAD/CAM tehnologije u ordinaciji dentalne medicine

U ljudskoj je potrebi komentirati i, još gore, kritizirati sve što je nepoznato. A kada malo bolje razmislimo – iskren osmijeh je nešto najbolje u našem životu. Zato, zaboravite na sve i smijte se.

Smijeh je dobar za naše zdravlje jer nam smanjuje razinu stresa i opušta, ali tu ne staju dobri utjecaji smijeha na naše zdravlje. On smanjuje tlak, pojačava naš tonus mišića ( jer jedan osmijeh aktivira čak 12 mišića), oslobađa hormon sreće serotonin i aktivira endorfin, koji prirodno umanjuje bolove.

Dozvolite nam da mi učinimo upravo taj prvi korak za Vas! Naručite se na pregled, popravite nedostatak i smijte se. Zašto propuštati smijeh s obitelji zbog straha od loše proteze? Zašto izbjegavati vesele teme s prijateljima zbog neugode uzrokovane krivim rastom zuba ili zašto se odbiti nasmijati nepoznatoj prodavačici kada ste u kupovini?

Nova tehnologija za novi osmijeh

CAD/ CAM je skraćenica eng. pojma Computer- Aided Design / Computer – Aided Manufacturing što u prijevodu znači računalno dizajniranje / računalna potpomognuta proizvodnja. Iako ovu tehnologiju već 40 godina koriste za zrakoplovnu i automobilsku industriju, u stomatologiji je koristimo upravo zbog velike prilagodljivosti i preciznosti izrade. Ovom tehnologijom se koristimo prilikom izrade protetskih nadomjestaka koji zahtijevaju visoku preciznost.

CAD/CAM tehnologijom izrađuju se:
● ljuskice
● krunice
● mostovi
● inlay-i, onlay-i

Materijali koji se najviše koriste za izradu nadomjestaka ovom tehnologijom su uglavnom titan i razne vrste strojno obradive keramike. Upravo zbog CAD/CAM tehnologije smanjen je broj posjeta stomatologu, a sam postupak postaje ugodniji, brži i manje stresan za pacijente.

Budite puni samopouzdanja i neka Vaš osmjeh bude zaštitni znak. A za bore… Za bore brinite kasnije. Jer svaka brazda oko vaših usana ili očiju je podsjetnik na vedar duh i karakter te na sve nasmijane trenutke Vašeg života. A kasnije uvijek možete ublažiti iste tretmanom pomlađivanja. Živite u trenutku i živite za sebe, a mi ćemo Vam pomoći da dođete do toga.

Obratite nam se s povjerenjem i upitima. Vrlo rado ćemo Vam pomoći da poboljšamo cjelokupno zdravlje jednom tako malenom, ali vrlo zahtjevnom gestom- osmjehom.

Smijeh je dobar za nas same i za ljude oko nas!

Još od 60-ih godina prošloga stoljeća počinje masovno proučavanje smijeha kao lijeka za ljudski organizam. U istočnim zemljama terapija smijehom traje mnogo duže. Čak se razvila i znanstvena grana nazvana gelotologija, po definiciji: Učenje o blagodatima smijeha i vedrog raspoloženja na čovjekovo zdravlje.

U današnjem ubrzanom svijetu, gdje je potreba za dokazivanjem velika, sebičnost igra glavnu igru, a loših situacija ima svuda oko nas, pravog razloga za osmijeh teško je naći. Proučavajte svijet oko sebe. Nikada ne znate kada će se pojaviti razlog za barem maleni, slabašni smiješak. Čak i kada ga nema- stvorite ga! I upravo u tom trenu zaboravite na bore, zaboravite na grimasu koju ćete načiniti, zaboravite na zvuk koji ćete proizvesti. Zaboravite ne okolinu koja neće razumjeti zašto ste vedri i prepustite se lijepom osjećaju strujanja sreće u vašem tijelu.

No, svi znamo da nije lako smijati se. Nisu u pitanju samo ljudi koji nas okružuju, već veliku ulogu igramo mi sami. Naš osobni stav prema okolini ili samima sebi. Možda ste se rodili s krivim zubima, ili su oni pomalo žuti. Možda sami sebi stvarate prepreke, kojih ponekad niste ni svjesni.

Zašto se zaustavljati u lijepim stvarima kada je odgovor na sve probleme na dohvat ruke? Dentalna medicina je mnogo više od popravka zuba. Ona omogućuje da osmijeh ponovno bude blistav, da krivi zubi budu ravni, oni koji nedostaju da budu zamijenjeni. Sve započinje od nas samih, uz preciznost i lakoću koju donosi tehnologija. Medicina i tehnologija odgovaraju na naše probleme. Važno je učiniti nešto za sebe jer tada možete učiniti više za druge.